- reklama -
Suroviny
2 porce
- 270 ml vody
- 1 lžička sušeného mléka
- (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka
- 150 ml mléka a 100 ml vody)
- 70 g Hery
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička citronové kůry
- 4 lžíce cukru
- špetka soli
- 580 g hladké mouky
- 35 g droždí
- před koncem hnětení přidáme hrst hrozinek (já dávám hned, jinak na to zapomenu)
Postup přípravy receptu
-
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněném vále (těsto nelepí, tedy se nemusí moc podsypávat).
-
Vytvoříme dva mazance, dáme na plech na pečicí papír a necháme ještě cca 40 minut kynout.
-
Potřeme rozmíchaným vejcem, posypeme plátky mandlí a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
-
Asi po 15ti minutách pečení znovu potřeme vejcem, mandle, pak na mazanci drží jako přilepené.
Poznámka od kuchařky
Recept z Dámy 🙂
Kuchařka: Vlasticka