
- reklama -
Suroviny
- 4-5 hrstí pokrátjené máty (peprná, pomerančová, anansová aj.)
- 1 l vody
- menší citron bez kůry
- 1 kg cukru
- rovná lžíce kyseliny citronové
Postup přípravy receptu
-
Do vřící vody vhodíme krájenou mátu a kolečka citronu, přivedeme k varu a jen krátce povaříme.
Zakryté necháme vychladnout do druhého dne. -
Po 24 h scedíme, bylinky vymačkáme a v tomto „čaji“ rozmícháme cukr a kyselinu citronovou. Lépe a rychleji se rozpustí, pokud trochu zahřejeme.
-
Steriluji při 80°C ,15 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kamarádky. Máta je už rozrostá po celém dvoře, málem se tlačí i do domu… :)) Nejvíc nám chutná peprmintová, ale i ty ovocné jsou dobré.
Sirup dáváme do sodovky nebo jen vody k pití, hodí se i do čaje.
Kuchařka: cathleen