
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 2 hrsti listů čerstvé máty
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 3 lžíce mletých neloupaných mandlí
- špetka hrubé mořské soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce strouhaného Parmazánu
Postup přípravy receptu
-
Mátu opláchneme a necháme na utěrce zaschnout.
-
Pak do hmoždíře nasypeme sůl, listy máty a jednu lžíci mandlí. Třeme asi 5 minut, pak přidáme zbylé lístky máty a mandle.
-
Opět usilovně třeme, dokud se hmota nespojí.
-
Pak do ní nasypeme strouhaný parmazán a česnek, promícháme, podle chuti ještě dosolíme a pomalu přiléváme olivový olej, dokud nedosáhneme jednolité konzistence.
-
Místo mandlí lze použít piniové oříšky.
Z uvedného množství získáme cca 4 lžíce pesta.
Poznámka od kuchařky
Pesto je výborné k jehněčímu masu, úžasné je k rybám, stejně jako ke grilovanému vepřovému. Hodí se samozřejmě i na špagety a všude tam, kde jsme zvyklí .-)
Můžeme sterilovat v troubě, ale i zamrazit.
Kuchařka: danielle72