Mátové kuře

53
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehna
sůl
pepř
Marináda:
500 ml bílého jogurtu
3 lžíce olivového oleje
8-10 lístků čerstvé máty najemno nasekat
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky kari koření
citronová šťáva z 1/2 citronu
kuřecí vývar
smetana
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády (všechny ingredience pořádně smícháme) a necháme 5 hodin, ale nejlépe přes noc rozležet.

  2. Kuřecí stehna i s marinádou dáme do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme zakryté při cca 200°C. Během pečení podlévat, pokud je třeba.

  3. Po upečení slijeme vypečenou šťávu (která nevypadá díky jogurtu moc vábně-to se napraví:-)) rozmixujeme, vrátíme do pekáče, zahřejeme, přidáme trochu smetany a dochutíme citronovou šťávou, případně solí.

  4. Kuřecí stehna necháme mezitím ještě chvíli samostatně dopéct kvůli křupavé kůrčičce.

Poznámka od kuchařky

Když jsem hledala podobnost tohoto receptu zde na Topkách, zjistila jsem, že je zde 1211 receptů z drůbežího masa!

Tak to zarovnám a přidávám Mátové kuře č. 1212 🙂