- reklama -
Suroviny
dle množství
- matjesový salát s cibulí a olejem
- brambory
- cibule
- kopr čerstvý nebo sušený
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme ve slupce cca tolik brambor, kolik máme matjesového salátu (ale může jich být i víc).
Brambory necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrájíme na plátky o síle 2-3 cm. -
Matjesy nůžkami přestříháme na kousky o straně 2-3 cm. (Je to jednodušší než krájení.)
Nakrájíme na tenké plátky cibuli (já to dělám na V krouhači). Může být žlutá i fialová.
Matjesy smícháme s bramborami a přidáme tolik cibule, kolik se nám líbí. -
Kdo má rád, může přidat kopr podle chuti.
Nekazím tento skvělý salát majonézou, jogurtem a pod. Olej bohatě stačí.
Kuchařka: Hana Lounova