Matjesový salát s bramborami

58
- reklama -

Suroviny
dle množství

matjesový salát s cibulí a olejem
brambory
cibule
kopr čerstvý nebo sušený

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme ve slupce cca tolik brambor, kolik máme matjesového salátu (ale může jich být i víc).
    Brambory necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrájíme na plátky o síle 2-3 cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Matjesy nůžkami přestříháme na kousky o straně 2-3 cm. (Je to jednodušší než krájení.)
    Nakrájíme na tenké plátky cibuli (já to dělám na V krouhači). Může být žlutá i fialová.
    Matjesy smícháme s bramborami a přidáme tolik cibule, kolik se nám líbí.

  3. Kdo má rád, může přidat kopr podle chuti.

    Nekazím tento skvělý salát majonézou, jogurtem a pod. Olej bohatě stačí.