
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g matjesy
- 1 ks cibule středně velká
- 2 ks kozí roh ostřejší
- 1/2 paprika červená (lusk)
- 1 ks Majolka® vanička malá
- 3 PL Dijonská hořčice se zeleným pepřem
- 3 ks menší nakládané okurky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Matjesy posekáme na přiměřené kousky i cibuli, okurky, papriku, kozí rohy.
-
Přidáme hořčici, majolku a vše důkladně promícháme. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme. Necháme odležet v chladu do druhého dne (já aspoň 2 dny).
-
Podáváme s pečivem nebo použijeme na veku jako chlebíčky, které dozdobíme červenou paprikou, petrželkou, citrónem, bazalkou nebo dle vaší chuti.
Poznámka od kuchařky
Dělal jsem tento salát i ze zavináčů a také to šlo.
Kuchař: Jaroslav Hulka