
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1/2 kuřete nebo cca 300 g kuřecího masa
- 1-2 střední cibule
- 300 g na kostky nakrájených oloupaných brambor
- 1 lžíce massaman pasty
- 3 lžíce chilli omáčky
- sůl
- 1 lžíce cukru
- 250 ml kokosového mléka
- 1/4 l kuřecího vývaru
- olej na smažení
- maizena na zahuštění (možno nahradit trochou mouky)
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme massaman pastu a mícháme dokud se nerozpustí.
-
Přidáme nakrájené kuřecí maso, krátce orestujeme, přidáme brambory, 1/4 l kuřecího vývaru, povaříme 20 minut na mírném ohni.
-
Přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, chilli omáčku, cukr a povaříme 5-10 minut až jsou brambory uvařené.
-
Přidáme kokosové mléko, ještě trochu povaříme.
-
Podle chuti osolíme.
-
Pokud chcete guláš hustší (záleží kolik dáte kokosového mléka, někdy zahustí dostatečně), zahustíme rozmíchanou maisenou (moukou).V Thajsku se to jí s rýží, já osobně tam dám raději víc brambor a jím to bez rýže.
Kuchařka: janazw