
- reklama -
Suroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 4 žampiony nakrájené na drobno
- 2 lžíce sušené smažené cibule
- 1 lžička hořčice
- 1 vejce
- lžička koření do mletého masa
- petrželka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla na opečení
- 700 g čínského zelí
- 1 cibule
- 2 lžíce rajčatového pyré nebo lžíce protlaku
- 1-2 lžíce hl. mouky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se všemi surovinami, důkladně prohněteme a utvoříme koule.
-
Na sádle je opečeme ze všech stran. Po opečení koule vytáhneme a do výpeku přisypeme drobně nakrájenou cibuli.
-
Orestujeme a přihodíme nakrájené zelí na nudličky. Přidáme pyré, sůl a pepř.
-
Zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody a promícháme.
-
Vrátíme koule zpět a společně vaříme do změknutí zelí asi 10-15 minut. Před koncem dáme prolisovaný česnek a dochutíme. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Kuchařka: mika59