Masovo-žampionové koule v čínském zelí

61
- reklama -

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
4 žampiony nakrájené na drobno
2 lžíce sušené smažené cibule
1 lžička hořčice
1 vejce
lžička koření do mletého masa
petrželka
sůl
pepř
2 lžíce sádla na opečení
700 g čínského zelí
1 cibule
2 lžíce rajčatového pyré nebo lžíce protlaku
1-2 lžíce hl. mouky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi surovinami, důkladně prohněteme a utvoříme koule.

  2. Na sádle je opečeme ze všech stran. Po opečení koule vytáhneme a do výpeku přisypeme drobně nakrájenou cibuli.

  3. Orestujeme a přihodíme nakrájené zelí na nudličky. Přidáme pyré, sůl a pepř.

  4. Zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody a promícháme.

  5. Vrátíme koule zpět a společně vaříme do změknutí zelí asi 10-15 minut. Před koncem dáme prolisovaný česnek a dochutíme. Vhodná příloha jsou vařené brambory.