![Masovo-žampionové karbanátky_5ff7370f37f3a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/masovo-zampionove-karbanatky_5ff7370f24de8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 250 g žampionů
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 plátky toustového chleba
- 2 stroužky utřeného česneku
- 2-3 lžíce mléka nebo smetany
- lžička mleté papriky
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- strouhanka na obalení
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na drobno, chléb nadrobíme.
-
Maso smícháme se žampiony, vejcem a zbytkem surovin. Zpracujeme směs a dochutíme.
-
Tvoříme ploché karbanátky a obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku z obou stran.
-
Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen s chlebem a zeleninou.
Kuchařka: mika59