
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 lžičku sladké papriky
- 3 kolečka tvarůžků
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce 12% smetany
- 2 hrsti nasekané zelené části cibulky
- sůl, pepř
- olej
- Zeleninové špagety:
- 1 menší kedluben
- 1 menší červená řepa
- 1 lžička másla
- 1 a půl lžičky balsamica
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa přidáme nasekanou zelenou cibulku, nastrouhané tvarůžky, papriku, smetanu, sůl a pepř.
Maso rukama promícháme a necháme půl hodiny odležet. Pak dáme do pekáčku pečící papír, trošinku ho pomažeme olejem a z mletého masa tvoříme karbanátky, které naskládáme na pečící papír. Pečeme zhruba 20-30 minut, během pečení podléváme výpekem. -
Z kedlubny a řepy pomocí škrabky na špagety, nebo pomocí spiralizéru vytvoříme zeleninové špagety, které na kousku másla orestujeme, osolíme, opepříme, zakápneme vodou a tak 10 minut dusíme pod poklicí. Nakonec přidáme balsamico a odstavíme.
-
Karbanátky podáváme se zeleninovými špagetami.
Poznámka od kuchařky
Můj experiment, který se docela povedl 🙂
Kuchařka: JanaDorazinova