
Suroviny
- 1 balení rýžového papíru
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 menší hlávka kapusty
- 5-6 stroužků česneku
- podravka nebo vegeta
- 1 kostka masoxu
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso opečeme na oleji dohněda, rozdrobíme k němu masoxovou kostku, opepříme, případně ještě osolíme a smícháme s kapustou, kterou jsme nakrájeli na proužky (košťál a silná žebra odstraníme) a spařili vařící vodou.
-
Ke směsi přidáme česnek, dochutíme sušenou zeleninovou směsí a dobře promícháme. Necháme trochu prochladnout.
-
Rýžový papír připravíme podle návodu na obalu (namočíme ve vlažné vodě a necháme několik vteřin položený na prkénku, aby zvláčněl) a balíme do něj masovo-kapustovou směs.
-
Hotové, pevně stočené závitky necháme chvíli zaschnout a smažíme je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Dáváme pozor, aby se v pánvi vzájemně nedotýkaly, mají tendenci se k sobě přilepit a následně praskat.
-
Hotové pokládáme na papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečný tuk.