Masovo-kapustové závitky z rýžového papíru

58
- reklama -

Suroviny

1 balení rýžového papíru
500 g mletého hovězího masa
1 menší hlávka kapusty
5-6 stroužků česneku
podravka nebo vegeta
1 kostka masoxu
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso opečeme na oleji dohněda, rozdrobíme k němu masoxovou kostku, opepříme, případně ještě osolíme a smícháme s kapustou, kterou jsme nakrájeli na proužky (košťál a silná žebra odstraníme) a spařili vařící vodou.

  2. Ke směsi přidáme česnek, dochutíme sušenou zeleninovou směsí a dobře promícháme. Necháme trochu prochladnout.

  3. Rýžový papír připravíme podle návodu na obalu (namočíme ve vlažné vodě a necháme několik vteřin položený na prkénku, aby zvláčněl) a balíme do něj masovo-kapustovou směs.

  4. Hotové, pevně stočené závitky necháme chvíli zaschnout a smažíme je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Dáváme pozor, aby se v pánvi vzájemně nedotýkaly, mají tendenci se k sobě přilepit a následně praskat.

  5. Hotové pokládáme na papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečný tuk.