Masovo – houbové koule v kari omáčce

65
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

400 g mletého hovězího masa
hrst pokrájených hub
sůl
pepř
kurkuma
kari
100 ml smetany
100 ml bílého vína
2 vejce
4 lžíce strouhanky
petrželka
4 dl hovězího vývaru
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku. Dochutíme česnekem a kurkumou.

  2. Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka osolíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme hotové koule. Krátce ze všech stran restujeme a zalijeme vývarem a vínem.

  4. Po chvilce zahustíme a přidáme smetanu, ve které jsme měli kari koření. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec dáme plátek másla.

  5. Podávala jsem k tomu špecle. Jinak se hodí rýže i brambor.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/