
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 400 g mletého hovězího masa
- hrst pokrájených hub
- sůl
- pepř
- kurkuma
- kari
- 100 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- 2 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- petrželka
- 4 dl hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku. Dochutíme česnekem a kurkumou.
-
Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka osolíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme hotové koule. Krátce ze všech stran restujeme a zalijeme vývarem a vínem.
-
Po chvilce zahustíme a přidáme smetanu, ve které jsme měli kari koření. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec dáme plátek másla.
-
Podávala jsem k tomu špecle. Jinak se hodí rýže i brambor.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1