- reklama -
Suroviny
na cca 10 zavařovacích sklenic (250 ml)
- 1 kg cibule
- 1 kg rajčat
- 1 kg čerstvé papriky
- 7 dkg soli
- 7 dkg cukru
- 1/2 sáčku mletého pepře
- 1 dcl octu
- 4-6 feferonek
- 3 hlávky česneku
- 1/2 sklenice oleje
- 1 kg vepřového masa
- 1/2 kg hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu umeleme na masovém mlýnku, přidáme přísady a dáme do většího hrnce dusit asi na 1 a čtvrt hodiny.
-
Maso umeleme raději dvakrát, promícháme s olejem (aby se nedělaly hrudky).
-
Přidáme do toustů a vaříme ještě 20 minut. Pak dáme do sklenic a sterilizujeme 40 minut na 90°C.
Poznámka od kuchařky
Místo masa lze použít jemný kabanos ve stejném množství.
Kuchařka: Kamili