
Suroviny
- 1 kg kuřecích steaků
- 4 vejce
- 2 lžíce Worcesterové omáčky
- 2 lžíce Maggi
- 2 lžíce sojové omáčky
- 7 lžic Solamylu
- 6 lžic oleje
- 2 lžičky mletého pepře
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 lžičky kari koření
- 2 lžičky soli
- 4 cibule
- 6 stroužků česneku
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Na nudličky nakrájené maso promícháme s česnekem utřeným se solí a necháme chvíli uležet. Z ostatních ingrediencí připravíme marinádu (uváděné koření dávkujte podle svého uvážení, já jsem tentokrát přidal do směsi ještě 1/2 lžičky „Koření pěti vůní“, placičky tím získaly zajímavou orientální chuť) a promícháme s masem.
-
Vzniklou nevzhlednou hmotu dáme na 2 dny do chladničky uzrát (čím déle to zraje, je to lepší, ale mám odzkoušené, že už po hodině marinování je to hodně dobré).
-
V rozehřátém tuku tvoříme přímo na pánvi (masová směs je řidší konzistence) placičky cca 8-10 cm v průměru a dále s touto hmotou zacházíme (myšleno časově) jako s přírodním řízkem.
-
Tentokrát jsem jako přílohu použil hranolky, placičky jsou však skvělé i s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Pokud chystám placičky v menším množství, smažím je v lívanečníku. Vypadají kouzelně.