Masové nudličky s fenyklem

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 350 g vepřového nebo kuřecího, krůtího, králičího masa
sůl
1 lžička sušeného česneku
pepř mletý
olej
1 fenykl – větší plod
100 g anglické slaniny
3 jarní cibulky
1 menší stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, pokapeme troškou oleje, ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a necháme alespoň půl hodinky odležet. Poté maso na trošce oleje osmažíme v rozpálené pánvi za občasného promíchání ze všech stran dozlatova, vyndáme z pánve a uložíme v teple.

  2. Do pánve s výpekem nasypeme na nudličky pokrájený fenykl s anglickou slaninou, pokrájené cibulky, klidně i s částí zelené natě a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova. Ke konci smažení přisypeme jemně nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přisypeme smažené masové nudličky, promícháme a podáváme.

  3. Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou, opečeným toustem, čerstvým chlebem… Na talíři můžeme dozdobit natí fenyklu nebo cibulky.