
- reklama -
Suroviny
cca 16 ks
- 1/2 kg drůbežího masa (vykostěná stehna nebo prsa)
- 4 lžíce oleje do marinády
- 4 lžíce Solamylu
- 2 menší cibule nakrájené nadrobno
- asi 20 cm pórku
- 2 lžíce Worcesteru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- mletý pepř dle chuti
- 5 stroužků česneku
- 2 vejce
- špetka soli
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky.
-
Dáme do mísy, přidáme všechny ostatní přísady a vše řádně a pečlivě promícháme.
-
Necháme do druhého dne dole v lednici přikryté alobalem.
-
Druhý den vyndáme z lednice a znovu promícháme (vzniklá šťáva nevadí, po promíchání se vstřebá a hmota na placičky nesmí být tuhá!).
-
Na pánvičce rozpálíme olej, lžící nabíráme masovou hmotu, vložíme do oleje a zvrchu trochu rozmáčkneme na placičky (ne moc tenké).
-
Pečeme zhruba 3 minuty po jedné straně, opatrně obracíme systémem dvou vidliček.
Poznámka od kuchařky
Chutnají výborně teplé i stu¬dené, hodí se k pivu i vínu. Na hotové placičky dále lžičkou buď hořčici, kečup nebo majonézu a ozdobíme syrovou zeleninou.
Kuchařka: Kroupovka