
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého masa mix(vepřové+hovězí)
- 1 cibule
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- strouhanka
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- olej
- omáčka:
- malá cibule
- 2 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 300 ml smetany na vaření
- 100 ml mléka
- sůl
- cukr
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a tvoříme kuličky. Můžeme ho připravit dvěma způsoby.
-
Uvařit v mírně osolené vodě, do které přidáme bobkový list a 4 kuličky nového koření. Vývar potom použijete na omáčku. Smetany přidáte jen trochu na zjemnění. Je to lehčí verze.
-
Opéct pomalu na oleji. Základ omáčky je stejný, jen při vaření použijeme máslo na jíšku.
-
Na výpečku po osmažení zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme protlak orestujeme a nakonec mouku. Zalijeme studeným mlékem se smetanou.
-
Necháme povařit a dochutíme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Přidala jsem fotku i vařených.
Kuchařka: mika59









