- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 750 g mletého masa (mix nebo libové vepřové)
- 200 g bílého jogurtu
- 1 polévková lžíce bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
- 2 polévkové lžíce instantní polenty
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř (ideálně citronový)
- zelená petrželka
- Na obalení:
- bramborový škrob nebo kukuřičný škrob
- 1 vejce
- trochu mléka
- instantní polenta
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s jogurtem, přidáme škrob a polentu, rozetřený česnek a dochutíme solí, pepřem a zelenou petrželkou. Důkladně promícháme a necháme cca půl hodiny odležet.
-
Po odležení tvarujeme kuličky velikosti pinpongového míčku, které obalíme ve škrobu, namáčíme do vejce rozšlehaného s trochou mléka a nakonec obalíme v polentě.
-
Smažíme ve vyšší vrstvě tuku při střední teplotě dozlatova. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Poznámka od kuchařky
Jogurt dodá mletému masu svěžest. Polenta utvoří na povrchu křupavou krustu, díky níž se maso při smažení nevysuší a kuličky jsou krásně šťavnaté!
Kuchařka: Danca