
- reklama -
Suroviny
- 350 – 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 2 lžíce bílého jogurtu
- karí
- mletý pepř
- sůl
- hladká mouka
- olej
- česnek
- 2 dcl vývaru
- 200 ml smetany
Postup přípravy receptu
-
Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, promneme a dobře promícháme s masem, drobně nakrájenou cibulí, vejcem, jogurtem, pepřem, solí a dvěma lžícemi hladké mouky. Ze směsi tvoříme kuličky, vložíme je na rozehřátý olej, opečeme po všech stranách a vyjmeme.
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme do zlatova, přidáme karí, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
-
Přidáme zpět kuličky a dusíme 10 minut. Kuličky vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu rozšlehanou s 1 lžící mouky a vše krátce povaříme. Dochutíme karí a solí a krátce podusíme. Kuličky dáme na talíř, zalijeme omáčkou, podáváme s těstovinami.
Kuchař: kedlubna