Masové kuličky v bramborových hnízdech

44
- reklama -

Suroviny

20 dkg hovězího krku
40 dkg vepřového bůčku
sůl
česnek
majoránka
mletý pepř
1 vejce
1/2 dcl Koňaku
kvalitní slunečnicový olej
Na kaši:
oloupané brambory typ B nebo C
sůl
kurkuma
2 tavené sýry (Smetanito)
na jemno nasekaná bazalka
na jemno nasekaný libeček
máslo
Na salát:
nové hlávkové zelí
na jemno nasekaný kopr
bílý pepř
sůl
cukr
ocet
kvalitní slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou. Necháme další ½ hodinu odpočinout.

  3. Oloupané brambory nakrájíme a v osolené vodě s přidáním špetky kurkumy uvaříme.

  4. Scedíme, přidáme máslo, sýry, vyšleháme hladkou kaši, promícháme s bazalkou a libečkem, naplníme cukrářský rukáv a v máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací míse tvoříme bramborová hnízda.

  5. Z masové směsi děláme kuličky, orestujeme v oleji, klademe do vytvořených hnízd a na cca 30 minut vložíme do vyhřáté trouby zapéct.

  6. Zelí najemno nakrájíme nebo nastrouháme, přidáme kopr, osolíme, opepříme, ocukrujeme, ooctujeme, zakápneme olejem, promícháme a necháme 10 minut odstát.

Poznámka od kuchařky

Hnízda se po upečení špatně porcují, proto bych doporučoval hnízda zapékat v malých zapékacích miskách(na jednu porci), po zapečení dozdobit a v nich podávat.