
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g mletého masa
- 1 starší rohlík
- 1 cibule
- 1 svazek petrželky
- 1 vejce
- 1 lžíce jemné strouhanky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- Omáčka:
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 750 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce kapary
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Rožok namočíme do vody a vyžmýkame.
-
Zmiešame mäso, vyžmýkaný rožok, nadrobno narezanú cibuľu, vajce, strúhanku, polovicu nadrobno narezanej vňate, osolíme, okoreníme a dobre prepracujeme. Vytvarujeme huľky s priemerom asi 4 cm.
-
V hrnci rozohrejeme maslo, osmažíme na ňom múku, zalejeme vývarom a za stáleho miešania privedieme k varu.
-
Vložíme guličky a a prikryté necháme na miernom ohni pomaly dusiť 15 minút.
-
Pridáme smotanu a kapary a opatrne premiešame.
-
Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom.
Podávame s cestovinami posypané zvyšnou vňaťou.
Kuchařka: tejaja