- reklama -
Suroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- hrst sušené smažené cibule
- 100 ml studené smetany ke šlehání
- lžička mleté papriky (sladké nebo uzené)
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- Dále:
- velká kedlubna
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- lžíce sádla
- 50 ml smetany
- cca hrnek masového vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny suroviny na kuličky, pořádně prohněteme a necháme cca půl hodiny odležet. Po odležení tvoříme mokrýma rukama kuličky, přibližně stejné velikosti.
-
Rozehřejeme sádlo a kuličky zprudka opečeme ze všech stran do zbělení. Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek.
-
Po chvilce společného opékání přidáme kedlubnu a papriku, nakrájenou na kostičky. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka, cca 15-20 minut.
-
Před koncem vaření vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci šťávy z masa. Společně vaříme cca 5-7 minut a dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem.
Kuchařka: mika59