
Suroviny
6 porcí
- 3 mrkve
- 1/4 bulvy celeru
- 1 petržel
- 2 balení Rama cremefine na vaření
- máslo
- 1 cibule
- 1 kostka zeleninového bujonu
- Na koule:
- 60 dkg mletého vepřového masa
- 1 vejce
- sůl
- směs koření na mletá masa
- 1 polévková lžíce solamylu
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci másla orestujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel.
-
Po orestování zeleninu přelijeme společně s vzniklým vývarem do hrnce, přidáme rozdrobenou kostku zeleninového bujonu a zalijeme cca 0,5 l vařící vody a vaříme zcela do měkka.
-
Jakmile je směs kořenové zeleniny uvařena, tak ji rozmixujeme ponorným mixérem skoro do hladka.
-
Do rozmixované zeleniny přidáme dvě balení Rama cremefine, dochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a necháme ještě chvilku probublávat na velmi mírném plameni.
-
Masové koule připravíme smícháním libového mletého vepřového masa s kořením, vejcem, solí, solamylem a strouhankou.
-
Vytváříme malé pevné masové koule, které opečeme na pánvi v oleji do zlatavé barvy a následně vložíme ještě teplé do ještě bublající omáčky a již dále nevaříme. Necháme spojit chutě a podáváme s bramborovými noky (gnocchi), houskovým knedlíkem nebo těstovinami.









