
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g mletého vepřového masa
- 3 vejce – uvařená natvrdo
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku – prolisované
- trochu strouhanky
- majoránka
- špetka pálivé papriky
- mletý pepř čtyř barev
- sůl
- rostlinný olej
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s kořením, česnekem a nadrobno nakrájenou cibulkou.
-
Směs necháme na hodnu odležet na smíchání všech ingrediencí, poté uděláme čtyři placky, do kterých vkládáme uvařená vejce. Vejce pečlivě obalíme masovou směsí a vytvarujeme koule.
-
Masové koule nakonec jemně obalíme ve strouhance a dáme péct na 200 °C, cca na 30 – 40 minut v pekáči vymazaném olejem s pórkem nakrájeným na kolečka.
-
Podávala jsem s bramborem s troškou kmínu.
Kuchařka: Lenka Škulinová









