Masové koule naložené

58
- reklama -

Suroviny

500 g mletého masa
okurkový nálev
4 cibule
60 g strouhanky
1 vejce
4 kuličky pepře
3 lžíce dětské krupičky
2 lžičky koření do mletého masa
2 kuličky nového kořeni
2 bobkové listy
mletý pepř
sůl
olej na smaženi

Postup přípravy receptu

  1. Osolene a opeprene maso promichame s vejcem, strouhankou, krupickou a jemne nakrajenou cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Ze smesi pripravime kulicky a opeceme je ze vsech stran na strednim ohni v rozpalenem oleji.

  3. Do vhodne uzaviratelne nadoby klademe kolecka cibule, vychladle opecene maso a koreni a pokracujeme az do vycerpani surovin.

  4. Nakonec vse zalijeme lakem z okurek.

  5. Naplnenou sklenici uzavreme a v chladu nechame zhruba 12-14 dnu odlezet.

Poznámka od kuchařky

Masove koule spotrebujte nejpozdeji do 2 dnu po otevreni sklenice.