Masové koule na bylinkách

42
- reklama -

Suroviny

Masové koule:
300 g mletého masa (vepřové s hovězím)
1 vejce
2 trojúhelníky taveného sýra
1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
1 lžíce nakrájeného čerstvého libečku
1 lžíce Dijónské hořčice (nemusí být)
sůl
pepř
lžička hladké mouky na spojení
olej na smažení
Na omáčku:
300 ml drůbežího vývaru
4 jarní cibulky našikmo nakrájená
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce Dijonské hořčice
1 lžíce medu
3 lžíce smetany
sůl
pepř
citrónová šťáva na dochucení
Příloha:
špagety rýže nebo brambory
nahrubo pomletý barevný pepř nebo chilli papričky na posyp omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Na masové koule smíchejte všechny ingredience a řádné promíchejte. Vytvarujte koule (jde to pěkně, když si ruce namočíte do vody). Aby držely lépe tvar při smažení, můžete je lehce obalit v mouce. Usmažte je zvolna na oleji a udržujte v teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravte si kuřecí vývar, přimíchejte med, hořčici (nejlépe metličkou), případně dosolte, opepřete a 5 minut poduste.

  3. Vmíchejte smetanu a cibulky, zakápněte citrónovou šťávou a nechte prohřát. Na talíři posypte podle možností čerstvými bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Čerpáno z časopisu Apetit.

Masové koule jsou díky bylinkám voňavé a šťavnaté (není tam rohlík ani strouhanka) a ve spojení s medovo-hořčicovou omáčkou jsme měli delikates oběd. Špagety jsou podle původního receptu, určitě ale budou výborné i brambory