
- reklama -
Suroviny
- 120 g rýže
- 1 lžíce oleje
- 250 g vepřového plecka
- 1 cibule
- mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 vejce
- 20 g slaniny
- strouhanka
- 600 g kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
Rýži udusíme na oleji.
-
Vychladlou promícháme s pomletým masem, s cibulí nasekanou nadrobno, mletým černým pepřem, česnekem rozetřeným se solí, vejcem a slaninou nakrájenou nadrobno.
-
Nakonec podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
Kysané zelí zalijeme osolenou vodou, okořeníme mletým černým pepřem a povaříme.
-
Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, vložíme je do vroucího zelí a přikryté dusíme bez míchání na mírném ohni.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: kniha Selská kuchyně, autoři Jana Duží a Vladimír Horecký.
Neočekávám žádné bodíky, ale dávám šanci někomu kdo může získat tři bodíky do začínající soutěže, protože recept bude zítra starší.
Kuchař: Jenda1