Masové knedlíčky v kysaném zelí

66
- reklama -

Suroviny

120 g rýže
1 lžíce oleje
250 g vepřového plecka
1 cibule
mletý černý pepř
2 stroužky česneku
sůl
1 vejce
20 g slaniny
strouhanka
600 g kysaného zelí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži udusíme na oleji.

  2. Vychladlou promícháme s pomletým masem, s cibulí nasekanou nadrobno, mletým černým pepřem, česnekem rozetřeným se solí, vejcem a slaninou nakrájenou nadrobno.

  3. Nakonec podle potřeby zahustíme strouhankou.

  4. Kysané zelí zalijeme osolenou vodou, okořeníme mletým černým pepřem a povaříme.

  5. Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, vložíme je do vroucího zelí a přikryté dusíme bez míchání na mírném ohni.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: kniha Selská kuchyně, autoři Jana Duží a Vladimír Horecký.

Neočekávám žádné bodíky, ale dávám šanci někomu kdo může získat tři bodíky do začínající soutěže, protože recept bude zítra starší.