- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vařeného nebo pečeného masa (hovězí, vepřové)
- 1 dl vývaru
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1–2 hrsti strouhanky
- mletý pepř
- sůl
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme s oloupaným česnekem.
-
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou, usmažíme jíšku a přidáme mletou směs masa a česneku. Důkladně promícháme a zalijeme vývarem. Asi 10 minut za občasného míchání provaříme na mírném ohni.
-
Na závěr zahustíme trochou strouhanky a ještě chvíli provaříme za stálého míchání. Finálně dochutíme solí, pepřem a majoránkou, odstavíme z plotýnky, přikryjeme pokličkou a necháme „dojít“ pár minutek.
-
Podáváme s kysaným zelím nebo okurkou a vařenými bramborami nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Na snímku je varianta z vařeného hovězího masa z polévky. Vypadá i chutná jako světlý prejt do jitrnic a když ho zapijeme dobrým pivkem, je na světě krásně… :-).
Kuchařka: taddy1