Masové hašé

420
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vařeného nebo pečeného masa (hovězí, vepřové)
1 dl vývaru
1 vrchovatá lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
4 stroužky česneku
1–2 hrsti strouhanky
mletý pepř
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme s oloupaným česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou, usmažíme jíšku a přidáme mletou směs masa a česneku. Důkladně promícháme a zalijeme vývarem. Asi 10 minut za občasného míchání provaříme na mírném ohni.

  3. Na závěr zahustíme trochou strouhanky a ještě chvíli provaříme za stálého míchání. Finálně dochutíme solí, pepřem a majoránkou, odstavíme z plotýnky, přikryjeme pokličkou a necháme „dojít“ pár minutek.

  4. Podáváme s kysaným zelím nebo okurkou a vařenými bramborami nebo s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Na snímku je varianta z vařeného hovězího masa z polévky. Vypadá i chutná jako světlý prejt do jitrnic a když ho zapijeme dobrým pivkem, je na světě krásně… :-).