
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové kýty nakrájené na nudličky (ale může být i kuřecí nebo krůtí)
- 2 zelené papriky
- svazek jarních cibulek
- 300 g listového špenátu
- 3 stroužky česneku
- cherry rajčátka
- polenta
- trochu másla
- 200 g sýra eidam
- olivový olej
- sůl
- pepř
- rozmarýn nebo oregano
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi připravíme masovou směs – nudličky masa zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené papriky, cibulky, česnek, krátce podusíme a vmícháme listy špenátu a bylinky.
-
Polentu připravíme podle návodu a zjemníme ji máslem.
-
Na dno zapékací misky, vytřené olejem, dáme polovinu polenty.
-
Na ni rozložíme připravenou směs, poklademe půlkami rajčátek a zakryjeme druhou polovinou kaše.
-
Posypeme sýrem a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Poznámka od kuchařky
Já jsem použila medvědí česnek, ale protože se špatně shání, uvedla jsem v receptu špenát a stroužky česneku. Zelenina se může obměňovat podle chuti a možností.
Kuchařka: maris









