Masová roláda s ovocem a kokosovou omáčkou

49
- reklama -

Suroviny

maso na roládu
šunka
mrkev
hroznové víno (nebo jiné ovoce)
česnek
kokos na posypání
drcený kmín
pepř bílý
mouka
kari
bazalka
250 ml smetany
Nádivka:
1 velký hrneček ovesných vloček
250 ml smetany
lžičku kari
l-2 lžičky majoránky
trochu sladké papriky
1 lžíci medu
špetka Podravky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nádivku:
    Vločky zalijeme 250 ml smetany, necháme změknout a přidáme ostatní ingredience.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso připravíme na roládu, potřeme česnekem, lehce posypeme paprikou, poklademe plátky šunky a naplníme nádivkou (cca 1cm vrstva), na nádivku dáme mrkev, půlky vypeckovaného hroznového vína, opatrně zatočíme do rolády, potřeme medem a lehce zasněžíme kokosem. Vložíme na pekáč vymazaný olejem a přelijeme zbytkem smetany.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů cca 40 min. V průběhu pečení podléváme.

  4. Omáčka:
    Slijeme výpek, přidáme trochu bílého pepře, 2 lžíce kokosu, prolisovaný česnek, drcený kmín, necháme chvilku dusit a podle potřeby zahustíme.

  5. Podávámé s rýží (nejlépe vařenou s celým černým pepřem, smíchanou s bazalkou – vypadá dobře, chutná ještě lépe).

Poznámka od kuchařky

Když je málo omáčky, rozředíme vodou, nebo další smetanou