Suroviny
- maso na roládu
- šunka
- mrkev
- hroznové víno (nebo jiné ovoce)
- česnek
- kokos na posypání
- drcený kmín
- pepř bílý
- mouka
- kari
- bazalka
- 250 ml smetany
- Nádivka:
- 1 velký hrneček ovesných vloček
- 250 ml smetany
- lžičku kari
- l-2 lžičky majoránky
- trochu sladké papriky
- 1 lžíci medu
- špetka Podravky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme nádivku:
Vločky zalijeme 250 ml smetany, necháme změknout a přidáme ostatní ingredience. -
Maso připravíme na roládu, potřeme česnekem, lehce posypeme paprikou, poklademe plátky šunky a naplníme nádivkou (cca 1cm vrstva), na nádivku dáme mrkev, půlky vypeckovaného hroznového vína, opatrně zatočíme do rolády, potřeme medem a lehce zasněžíme kokosem. Vložíme na pekáč vymazaný olejem a přelijeme zbytkem smetany.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů cca 40 min. V průběhu pečení podléváme.
-
Omáčka:
Slijeme výpek, přidáme trochu bílého pepře, 2 lžíce kokosu, prolisovaný česnek, drcený kmín, necháme chvilku dusit a podle potřeby zahustíme. -
Podávámé s rýží (nejlépe vařenou s celým černým pepřem, smíchanou s bazalkou – vypadá dobře, chutná ještě lépe).
Poznámka od kuchařky
Když je málo omáčky, rozředíme vodou, nebo další smetanou