Masová placička v ražené housce s karamelizovanou cibulí

54
- reklama -

Suroviny

Hovězí maso(nejlépe krk)v poměru k
vepřová krkovička (1:2,)
1 vejce
česnek
cibule
pepř
sůl
na karamelizovanou cibuli:
cibule
červený vinný ocet
cukr
máslo
koňak
sůl
pepř
tymián
ražená houska
kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí i vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, povolené máslo, důkladně zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme ½ hodiny odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak tvoříme placičky, které z obou stran grilujeme.

  3. Karamelizovaná cibule: na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na másle spolu s tymiánem, přidáme cukr, necháme mírně zkaramelizovat, zastříkneme vinným octem, necháme zredukovat, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a krátce zarestujeme.

  4. Rozpůlenou housku mázneme hořčicí, dáme placičku a nahoru karamelizovanou cibuli.

Poznámka od kuchařky

Karamelizovaná cibule je podle Zdeňka Pohlreicha.

Na tepelné zpracování placiček jsem použil 30 let starý „enderácký“ kontaktní gril.

Z druhé placičky jsem vytvořil „hambáče“ (hamburger) a k receptu přidal pár fotek.