
Suroviny
- 50 dkg pečeného masa (tučnějšího)
- paštikové koření
- 2 vejce
- 250 ml smetany
- anglická slanina (k vyložení formy)
- domácí uzený špek (k vyložení formy)
- sádlo
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme.
-
Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanými játry s cibulkou.
-
Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme.
-
Paštikovou formu vyložíme plátky domácího uzeného špeku a anglické slaniny. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické slaniny a z formy přečnívající plátky přehneme. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou, vložíme do rozpálené trouby zhruba na na 1 a 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, vložíme do ledničky a podáváme nejlépe až na druhý den.
Poznámka od kuchařky
Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.