
Suroviny
- 500 g mletého masa
- (zde mix hovězí a vepřové)
- 500 g syrových strouhaných brambor
- 2 vejce
- 2 lžíce grilovacího koření s česnekem
- sůl
- mletý pepř, majoránka dle chuti
- hrubá mouka
Postup přípravy receptu
-
Okrájené a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso s asi jednou lžící brambor proženeme sekáčkem. Celkové množství masa jsem zpracovala postupně, cca natřikrát na jemnou fáš.
-
Vše dáme do misky, přidáme vajíčka, koření, sůl a zahustíme hrubou moukou. Zde asi 3 lžíce.
-
Smažíme na rozpálené pánvi s olejem nebo sádlem do zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Asi jako nyní ve všech rodinách peču cukroví. Vůně vanilky a skořice už jsem se nadýchala tolik, že jsem ji musela něčím přerazit. Povedlo se. „Masoráky“ jsou jemné, díky hrubé mouce pěkně křupavé. Měla jsem obavu, aby se propeklo hlavně to hovězí maso, ale vůbec byste ho v nich podle struktury nepoznali, jen chuť byla jiná a moc dobrá.
Jelikož není moc času, byla k nim jen rajčátka, ovšem umím si k nim představit salát z kysaného zelí s mrkví a dobře vychlazené pivo. 🙂
Přeji dobrou chuť.
Je to foceno při umělém světle, až po dokončení, ale v reálu vypadaly mnohem lépe.