
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krkovičky nebo vepřových řízků
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky citrónového pepře
- 3 lžičky provensálského koření
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso jen lehce naklepeme a mírně osolíme.
-
Připravíme se marinádu z oleje, citrónové šťávy a všech koření a naložíme do ní plátky masa. Maso v míse můžeme propíchat ostrým nožem, aby rychleji natáhlo do sebe chuť.
-
Po několika hodinách plátky zprudka opečeme na oleji, v němž bylo naloženo. Pokud máme v létě k dispozici gril nebo lávový kámen, můžeme maso také připravit na nich. Podáváme s pečenou cuketou též ochucenou citrónovým pepřem a česnekem nebo se zeleninovým salátem a chlebem.
Poznámka od kuchařky
DNESKA SVÍTÍ PO DLOUHÉ DOBĚ SLUNÍČKO – TŘEBA SE I DOČKÁME GRILOVÁNÍ
Kuchařka: Kroupovka