Maso z vepře s chutí pepře

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky krkovičky nebo vepřových řízků
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky citrónového pepře
3 lžičky provensálského koření
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso jen lehce naklepeme a mírně osolíme.

  2. Připravíme se marinádu z oleje, citrónové šťávy a všech koření a naložíme do ní plátky masa. Maso v míse můžeme propíchat ostrým nožem, aby rychleji natáhlo do sebe chuť.

  3. Po několika hodinách plátky zprudka opečeme na oleji, v němž bylo naloženo. Pokud máme v létě k dispozici gril nebo lávový kámen, můžeme maso také připravit na nich. Podáváme s pečenou cuketou též ochucenou citrónovým pepřem a česnekem nebo se zeleninovým salátem a chlebem.

Poznámka od kuchařky

DNESKA SVÍTÍ PO DLOUHÉ DOBĚ SLUNÍČKO – TŘEBA SE I DOČKÁME GRILOVÁNÍ