
- reklama -
Suroviny
5-6 porcí
- 1 kg hovězího masa
- 350 g celeru
- 3 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky koření adžika
- 1 lžička uzené papriky
- 3 kuličky nového koření
- 1-2 bobkové listy
- 2 lžíce přepuštěného másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky.
-
Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli, přidejte celer a společně restujte, asi tak půl hodiny.
-
Přidejte na větší kostky nakrájené maso, opékejte ze všech stran. Když je maso zatažené, přidejte koření, zamíchejte. Podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené, přiklopte a duste doměkka. Já dusila v tlakovém hrnci 30 minut.
-
Když je maso měkké, vyndejte bobkový list a nové koření, vyhoďte. Pokud chcete, můžete maso z hrnce vyndat a rozmixovat šťávu se zeleninou. Tím vznikne krásně hustá omáčka.
-
Servírujte s quinoiou, bramborami, kaší, pečenými brambory, bulgurem, zkrátka co máte rádi.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne