
- reklama -
Suroviny
asi 8
- 500 g vepřové maso
- 1 malá cibule
- 1 větší paprika červená
- 1 zelená paprika
- sůl
- pepř
- olej
- špetku kari koření
- sladká paprika
- grilovací koření
- mletý kmín
- olej
- sádlo na kterém budeme restovat
- mouka
- voda na zahuštění (záklechtka)
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky, osolíme, opepříme, dáme špetku kari koření (nemusí být pokud je to i pro děti). Očistíme papriky a pokrájíme na nudličky, přidáme pokrájenou malou cibuli na proužky a všechno promícháme a necháme aspoň 0,5 dne naložené.
-
Potom do kastrůlku přidáme trošku sádla nebo oleje, záleží, na čem jste zvyklí smažit, já smažím na oleji. Přidáme trošku mletého kmínu, sladké papriky, grilovací koření a všechno orestujeme, podlijeme trochu vodou a necháme dusit doměkka, nakonec trošku zahustíme. Příloha rýže.
Kuchařka: Zdenka +++