
- reklama -
Suroviny
- 300 g vepřového krkovičky
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce hořčice
- hladká mouka
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 mrkev
- 1 polévková lžíce pesta z medvědího česneku
- 2-3 dl vepřového vývaru
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí, můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin.
-
V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby rozehřejeme sádlo, nakrájenou zeleninu na něm restujeme dozlatova. Maso posypeme hladkou moukou, promícháme a v pánvi ze zeleninou zprudka restujeme.
-
Dáme do pekáče a vložíme do rozehřáté trouby, během pečení průběžně podléváme vývarem a nakonec vmícháme medvědí pesto. Dochutíme dle své chuti pepřem nebo solí.
-
Pečeme při teplotě cca 180-200°C.
Kuchařka: ivulinka









