
- reklama -
Suroviny
- asi 600 g hovězího masa (může být i jiné)
- 1 celá brokolice
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžička zázvoru
- hladká mouka na zahuštění (nebo instantní jíška)
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme na kostky nakrájené maso, které nejdřív zprudka opečeme, pak přidáme vodu a dusíme (občas můžeme přidat vodu).
-
Když maso měkne ochutíme omáčku solí, kečupem, prolisovaným česnekem, zázvorem, brokolicí, kterou rozdělíme na menší růžičky a znovu dusíme do změknutí masa.
-
Můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo instantní jíškou a převaříme.
Poznámka od kuchařky
Lze použít i jiné maso, ale jídlo bude mít zase jinou příchuť, ovšem brokolice je tam vždy výrazná.
Jak jinak než improvizace- co s brokolicí? Chuť je senzační-máme ještě na zítra!
Kuchařka: Bibinka