Maso s brokolicí

59
- reklama -

Suroviny

asi 600 g hovězího masa (může být i jiné)
1 celá brokolice
3 stroužky česneku
3 lžíce kečupu
1 lžička zázvoru
hladká mouka na zahuštění (nebo instantní jíška)
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme na kostky nakrájené maso, které nejdřív zprudka opečeme, pak přidáme vodu a dusíme (občas můžeme přidat vodu).

  2. Když maso měkne ochutíme omáčku solí, kečupem, prolisovaným česnekem, zázvorem, brokolicí, kterou rozdělíme na menší růžičky a znovu dusíme do změknutí masa.

  3. Můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo instantní jíškou a převaříme.

Poznámka od kuchařky

Lze použít i jiné maso, ale jídlo bude mít zase jinou příchuť, ovšem brokolice je tam vždy výrazná.

Jak jinak než improvizace- co s brokolicí? Chuť je senzační-máme ještě na zítra!