Maso po římsku

119
- reklama -

Suroviny

50 dkg hovězí kližky nebo vykostěného roštěnce
10 dkg libového vepřového bůčku
kousek sádla
1 cibule
3 stroužky česneku
1 dl červeného vína
1 lžíce kečupu
špetka majoránky
špetka rozmarýnu
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na porce nebo kostky. Osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nyní vepřový bůček nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše na sádle orestujeme.

  3. Vše shrneme ke straně pánve a na zbylém místě v pánvi na sádle opečeme ze všech stran hovězí maso.

  4. Nakonec vše promícháme a zalijeme vínem, přidáme kečup, trochu vody, koření a dusíme pod poklicí až je maso měkké a omáčka je dost hustá.