
- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřového masa (plecko, krkovička)
- 1 velká cibule
- 1 menší hlávka zelí
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky.
-
Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku.
-
Lehce osolíme a okmínujeme.
-
V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa. P
-
ak obsah pánve vysypeme do pekáčku na zelí, trochu podlijeme vodou (málo, zelí pustí šťávu) a ve vyhřáté troubě upečeme do změknutí masa (asi 30 minut). Příloha brambor.
Kuchařka: Swinga