- reklama -
Suroviny
4 porce
- těstoviny (např. kolínka)
- 500 g hovězího (nebo telecího) masa
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- 1 červená paprika
- 1 Masox (bujón)
- 1 větší cibule
- olej
- jíška
Postup přípravy receptu
-
Mäso nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.
-
Cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 2 min na oleji. Pridáme nachystané mäso, nakrájané na plátky (asi 1,5-2 cm hrubé). Mäso osmažíme z oboch strán, zaberie to asi 15 min. Je dobré mäso očistiť od bielych tučných častí.
-
Odstavíme z ohňa a po chvíli pridáme mletú sladkú papriku a čerstvú papriku nakrájanú na malé kúsky. Dusíme. Po 15 min podlejeme vodou a pridáme Masox. Varíme tak dlho, kým sa mäso nerozpadá (teľacie je hneď, to robím radšej).
-
Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom. Potom mäso vrátime späť a dohustíme šťavu zápražkou (jíškou).
-
Mäso podávame s cestovinami, u nás sú obľúbené hlavne kolienka.
Kuchařka: Sebinah