Maso na šťávě

129
- reklama -

Suroviny
4 porce

těstoviny (např. kolínka)
500 g hovězího (nebo telecího) masa
sůl
pepř
mletá sladká paprika
1 červená paprika
1 Masox (bujón)
1 větší cibule
olej
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 2 min na oleji. Pridáme nachystané mäso, nakrájané na plátky (asi 1,5-2 cm hrubé). Mäso osmažíme z oboch strán, zaberie to asi 15 min. Je dobré mäso očistiť od bielych tučných častí.

  3. Odstavíme z ohňa a po chvíli pridáme mletú sladkú papriku a čerstvú papriku nakrájanú na malé kúsky. Dusíme. Po 15 min podlejeme vodou a pridáme Masox. Varíme tak dlho, kým sa mäso nerozpadá (teľacie je hneď, to robím radšej).

  4. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom. Potom mäso vrátime späť a dohustíme šťavu zápražkou (jíškou).

  5. Mäso podávame s cestovinami, u nás sú obľúbené hlavne kolienka.