
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 ks cibule
- mletý černý pepř
- 1 ks červená paprika
- 4 plátky kuřecího masa (vepřové, krůtí)
- 2 ks rajče
- 1 lžička sůl
- 1 lžička koření na steak nebo grilovací koření
- 1 konzerva olivy
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa opláchneme a zlehka naklepeme.
-
Zeleninu umyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Olivy a rajčata také nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
-
Podle návodu na krabičce dáme vařit rýži.
-
Po dobu vaření rýže stihneme připravit i minutku z masa. Maso zprudka osmažíme po obou stranách. Pod maso vložíme cibuli a necháme zesklovatět.
-
Po té přidáme i nakrájená rajčata, papriku a olivy (já dávám černé olivy). Chvíli smažíme společně s cibulí a masem.
-
Posypeme kořením na steak, nebo grilovacím kořením, nebo jiným kořením podle chuti, osolíme, opepříme. Podlijeme 200ml vody a necháme asi 15 min podusit, jednoduše dokud není maso měkké.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Kuchař: Cukrici









