Maso na červeno – vynikající marináda

71
- reklama -

Suroviny
6 – 8 řízků / kotlet

6-8 plátků masa
3 vejce
3 lžíce Solamylu
3 lžíce oleje
1 lžíce mletého pepře
1 lžíce cukru krystal
1 lžíce soli
1 lžíce červené papriky
1 cibule na jemno nakrájená

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny krom cibule a masa, dáme do misky a rozšleháme metličkou, až je vše pěkně promíchané a spojené. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a ještě jednou zamícháme.

  2. Do připravené marinády ponoříme mírně naklepané plátky masa – vše musí byt ponořené. Ideální je 6 – 8 řízků, záleží na velikosti a necháme nejlépe 24 hodin odležet v lednici.

  3. Maso smažíme na pánvi v oleji.

Poznámka od kuchařky

Marinádka je vhodná na všechny druhy masa a je opravdu vynikající…vytvoří na mase takovou lahodou krustičku, a maso je neodolatelné 😀

Příloha je nejlepší klasická – brambůrky, ale samozřejmě můžete přidat téměř cokoliv – hranolky, kaši, bram. salát.