
- reklama -
Suroviny
6 – 8 řízků / kotlet
- 6-8 plátků masa
- 3 vejce
- 3 lžíce Solamylu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce mletého pepře
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce červené papriky
- 1 cibule na jemno nakrájená
Postup přípravy receptu
-
Suroviny krom cibule a masa, dáme do misky a rozšleháme metličkou, až je vše pěkně promíchané a spojené. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a ještě jednou zamícháme.
-
Do připravené marinády ponoříme mírně naklepané plátky masa – vše musí byt ponořené. Ideální je 6 – 8 řízků, záleží na velikosti a necháme nejlépe 24 hodin odležet v lednici.
-
Maso smažíme na pánvi v oleji.
Poznámka od kuchařky
Marinádka je vhodná na všechny druhy masa a je opravdu vynikající…vytvoří na mase takovou lahodou krustičku, a maso je neodolatelné 😀
Příloha je nejlepší klasická – brambůrky, ale samozřejmě můžete přidat téměř cokoliv – hranolky, kaši, bram. salát.
Kuchařka: Iduun