Maso dvojí chuti

44
- reklama -

Suroviny

500 g libové vepřové maso
4-5 lžic med
2 malé lžičky zázvor mletý
2 lžíce paprika mletá pálivá
česnek
1 cibule
čerstvá červená paprika
čerstvá zelená paprika
čerstvá žlutá paprika
2-3 rajčátka
sůl
olej
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Půlku masa nakrájíme na menší řízečky-medailonky, naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a naložíme na noc do směsi medu a zázvoru.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhou půlku masa si nakrálíme na malé kostky nebo nudličky, předtím jej raději taky naklepeme. Tyto kousky naložíme v jiné misce ve směsi soli, mleté pálivé papriky, česneku a trochou oleje.

  3. Druhý den maso takto tepelně upravíme: Medovo-zázvorové medailonky osmažíme zprudka z obou stran na oleji(ani nemusí být, když smažíte na teflonu) na pánvi, pak ztlumíme plamen a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka, dle potřeby přiléváme vodu.

  4. Nakonec vzniklou šťávičku zahustíme známým způsobem-mouka+voda a ještě provaříme. Dosolíme dle chuti.

  5. Na jinou pánev nalejeme tak 3-4 lžíce oleje, rozpálíme a osmahneme tentokrát paprikové kousky.

  6. Pak maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme cibulku, maso dáme zpět, přihodíme papriky, které jsme nakrájeli na kostky+rajčata nakrájená na větší kousky, orestujeme asi půl minuty, podlejeme a chvíli dusíme na mírném plameni, dokud není masíčko pěkně měkké a rajčátka tak nějak mírně na kaši. V případě potřeby dolijeme během dušení vodu, ale ta zelenina pustí docela dost šťávy.

  7. Dle potřeby zahustíme stejně jako v předchozím případě. Dosolíme dle chuti.

  8. Na talíř se dávají pochopitelně oba druhy masa a je to nejlepší s rýží. Já si to maso na talíři pak promíchám, to pak nemá chybu.

Poznámka od kuchařky

Velmi se omlouvám, že sem nedávám fotky, ale nemám kabel k foťáku a při mojí skleroze ho budu kupovat asi tak rok.