
- reklama -
Suroviny
3 porce
- Libová vepřová plec měla jsem 600 g
- 100-150 ml smetany
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka muškátového oříšku
- trochu nastrouhané citronové kůry
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso opracujeme a nakrájíme na kousky,které rozmixujeme se smetanou,vejci. Hmotu smícháme s moukou,solí a bílým pepřem, ovoníme muškátem a strouhanou citronovou kůrou.
-
Potom zformujeme řízky(ruce namočené ve vodě)a dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem okoukala v televizi v pořadu Česko na talíři.Pan Sapík dal do masa ještě 2 lžíce sušeného mléka,ale doma nebylo,tak jsem ho vynechala.Fotka není nic moc,foťák stávkuje,použila jsem mobil…
Kuchařka: Jikotka