Máslovošlehačkový koláč s mandlovou krustou

59
- reklama -

Suroviny

300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g cukru písek
3 vejce
250 ml smetany ke šlehání (min.30%)
125 g másla
200 g cukru písek
3 lžíce mléka
100 g mandlových lupínků
hrst hrozinek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, vmícháme celá vejce a tekutou šlehačku.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 20min péct do trouby na 160°C.

  3. Zatímco se těsto peče, rozehřejeme máslo, smícháme s cukrem a mlékem.

  4. Vmícháme lupínky a hrozinky a směs navrstvíme na předpečený korpus. Dopečeme při stejné teplotě ještě cca 15 min, dokud mandle nezezlátnou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Diana recepty, malé úpravy (snížené množství cukru a přidané rozinky)