
- reklama -
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g cukru písek
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání (min.30%)
- 125 g másla
- 200 g cukru písek
- 3 lžíce mléka
- 100 g mandlových lupínků
- hrst hrozinek
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, vmícháme celá vejce a tekutou šlehačku.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 20min péct do trouby na 160°C.
-
Zatímco se těsto peče, rozehřejeme máslo, smícháme s cukrem a mlékem.
-
Vmícháme lupínky a hrozinky a směs navrstvíme na předpečený korpus. Dopečeme při stejné teplotě ještě cca 15 min, dokud mandle nezezlátnou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Diana recepty, malé úpravy (snížené množství cukru a přidané rozinky)
Kuchařka: isindy









