- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1,5kg nových brambor
- 2 velké cibule
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory pořádně umyjeme. Částečně se nám smyje slupka, pokud ji nechceme vůbec, brambory oškrábeme. Brambory vaříme v celku v osolené vodě do změknutí.
-
Poté vodu slijeme, ale na dně hrnce jí trochu necháme.
-
Rozmačkáme se smaženou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem.
-
Smažená cibulka: Cibuli nakrájíme na proužky nebo kolečka. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla s 1 lžící olivového oleje. Olivový olej je důležitý, aby se nám máslo nepřipalovalo.
-
Přidáme cibuli a restujeme do měkka.
Kuchařka: misza