Máslové šťouchané brambory

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

1,5kg nových brambor
2 velké cibule
3 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pořádně umyjeme. Částečně se nám smyje slupka, pokud ji nechceme vůbec, brambory oškrábeme. Brambory vaříme v celku v osolené vodě do změknutí.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté vodu slijeme, ale na dně hrnce jí trochu necháme.

  3. Rozmačkáme se smaženou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Smažená cibulka: Cibuli nakrájíme na proužky nebo kolečka. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla s 1 lžící olivového oleje. Olivový olej je důležitý, aby se nám máslo nepřipalovalo.

  5. Přidáme cibuli a restujeme do měkka.