![Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem_5ffb9c7375299.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/maslove-opecene-gnocchi-se-sunkou-porkem-a-syrem_5ffb9c7364076.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 1 balení suchých gnocchi (ne mrazené)
- 40 g másla
- 10 dkg šunky
- 5 dkg tvrdého sýru Eidam vcelku
- 10 cm kousek pórku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme neuvařené gnocchi rovnou z balení a na mírném ohni osmažíme skoro dozlatova.
-
Ke konci přidáme šunku pokrájenou na nudličky a pórek na kolečka, zvýšíme plamen a zprudka krátce dosmažíme, než začne šunka křupat.
-
Do odstavené pánve vsypeme nahrubo nastrouhaný sýr, lehce promícháme a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
V tomto receptu není podstatné složení surovin, sýr a salám si může každý nahradit podle chuti a fantazie, ale na nějakém blogu jsem kdysi četla, že gnocchi není třeba jen vařit, ale lze je i takto přímo osmažit. Dnes jsem si na to náhodou vzpomněla a hned vyzkoušela…a opravdu to funguje – je to fofr večeře a minimum nádobí. A v tomto podání téměř kdykoli k dispozici, protože kousek šunky, sýru a pórku mám v lednici vždy.
Gnocchi jsou krásně křupavé, nemají svou mazlavou konzistenci a je to zase velmi příjemná a rychlá změna.