Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem

118
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 balení suchých gnocchi (ne mrazené)
40 g másla
10 dkg šunky
5 dkg tvrdého sýru Eidam vcelku
10 cm kousek pórku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme neuvařené gnocchi rovnou z balení a na mírném ohni osmažíme skoro dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Ke konci přidáme šunku pokrájenou na nudličky a pórek na kolečka, zvýšíme plamen a zprudka krátce dosmažíme, než začne šunka křupat.

  3. Do odstavené pánve vsypeme nahrubo nastrouhaný sýr, lehce promícháme a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

V tomto receptu není podstatné složení surovin, sýr a salám si může každý nahradit podle chuti a fantazie, ale na nějakém blogu jsem kdysi četla, že gnocchi není třeba jen vařit, ale lze je i takto přímo osmažit. Dnes jsem si na to náhodou vzpomněla a hned vyzkoušela…a opravdu to funguje – je to fofr večeře a minimum nádobí. A v tomto podání téměř kdykoli k dispozici, protože kousek šunky, sýru a pórku mám v lednici vždy.

Gnocchi jsou krásně křupavé, nemají svou mazlavou konzistenci a je to zase velmi příjemná a rychlá změna.