
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 450 g hladká mouka
- 250 g máslo
- 200 ml šlehačka
- 1 lžíce octu
- špetka soli
- Bílkový sníh:
- 4 bílky
- 200 g cukr písek
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin uděláme těsto, necháme 1 hodinu v lednici. Z odleželého těsta natáčíme trubičky a pečeme při 180°C dorůžova.
-
Plníme bílkovým sněhem šlehaným nad parou. Trubičky nejlépe chutnají 1 až 2 dny po naplnění, jsou báječně odleželé.
-
Bílkový sníh: Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, do ušlehaného po částech zašleháme cukr a nádobu postavíme nad páru. Šleháme do zhoustnutí.
Kuchařka: Zdenullinka