Máslové brambory s pečeným česnekem

96
- reklama -

Suroviny

500 g brambor
palice česneku
plátek másla cca 1 cm
trochu oleje
tymián
rozmarýn
hladkolistá petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě umyjeme a nakrájíme na měsíčky. Lehce je pokapeme olejem (jen, aby se nepřipekly) a opepříme, nesolíme.

  2. Palici česneku nahoře seřízneme, zakápneme olejem, přidáme bylinky a zabalíme do alobalu. Na plech s pečícím papírem dáme brambory, balíček s česnekem a bylinky podle chuti.

  3. Pečeme na 200 st. asi 30-40 minut do zlatova. Máslo rozpustíme, přidáme vymačkané a rozetřené stroužky česneku, sůl a nakrájenou petrželku.

  4. Máslo necháme pár vteřin probublat a vmícháme do brambor. Pořádně promícháme a můžeme podávat jako přílohu, se salátem, s kefírem nebo jen tak.

Poznámka od kuchařky

Po smíchání s máslem přijdou brambory o křupavost, ale chuť je výborná. Pro větší pikantnost můžete přidat do horkého másla jeden stroužek čerstvého utřeného česneku, ale nechybí tam.

Inspirace na YouTube.